تحول سریع و پایدار در حوزه بهداشت و درمان شوشتر
اختصاصی شوشترنامه| با حضور نماینده مردم شهرستانهای شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی، سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر، سرپرست معاونت درمان دانشکده، سرپرست بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) بیمارستان خاتمالانبیا شوشتر و جمعی از مسئولین دانشکده علوم پزشکی، دستگاه لاپاراسکوپی پیشرفته بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) که با اعتباری بالغ بر ۷ میلیارد ریال خریداریشده رونمایی شد و در اختیار اتاقهای عمل قرار گرفت.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر در حاشیه این بازدید اظهار داشت: در تلاش هستیم تا با بهکارگیری تجهیزات جدید در دانشکده علوم پزشکی علاوه بر کاهش تردد در حوزه تشخیص تردد در حوزه اعمال جراحی را نیز به شهرهای مجاور کاهش دهیم و خریداری دستگاه لاپاروسکوپی در این زمینه انجام شده است.
مجتبی کلانتر افزود: دستگاه لاپاراسکوپی از نیازهای اصلی شهرستان در حوزه انجام اعمال جراحی بود که بحمدالله باوجود بحران کرونا و در شرایط سخت اقتصادی تأمین و راهاندازی شد. این دستگاه هم در بعد تشخیصی و هم درمانی کاربردهای زیادی دارد.
وی عنوان کرد: ازجمله مزیتهای جراحی با لاپاروسکوپی میتوان به مواردی نظیر کاهش مدت بیهوشی، کاهش بستری شدن در بیمارستان، کاهش عوارض بعد از عمل، بهصرفهتر بودن و عدم وجود اسکار(جای زخم) جراحی بزرگ برای بیمار اشاره کرد.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر افزود:دستگاه لاپاراسکوپی خریداریشده برای بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) ازجمله بهروزترین نمونههای موجود در دنیاست.
وی گفت: از حمایتهای سردار گیلانی نماینده محترم شهرستانهای شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی در راستای تکمیل زیرساختهای بخش سلامت و چرخه درمان در شهرستان شوشتر که از ۴ سال پیش و با زحمات استاد عزیزم دکتر ابولنژادیان جهش بینظیری یافت تشکر میکنیم. همچنین از زحمات مجموعه مدیریتی بیمارستان خاتمالانبیاء(ص)، دکتر حسنزاده سرپرست و مهندس بااحمدی مدیر بیمارستان که در این راه کوشش کردند تشکر میکنم و در ادامه این راه تلاش میکنیم تا بتوانیم در راستای توسعه و اعتلای دانشکده علوم پزشکی شوشتر گامهای مؤثری برداریم.
*سرعت توسعه بخش درمان مثالزدنی است
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از بخشهای بیمارستانی شوشتر اظهار داشت: توسعه در بخش درمان شوشتر مثالزدنی است، امروز دیگر میتوان ادعا کرد که بسیاری از عملهای جراحی سنگین که در اهواز و سایر شهرهای استان برگزار میشد در شوشتر قابلاجراست.
سهراب گیلانی خاطر نشان کرد: همت برای رفع نیاز از اصلیترین اموری است که در بخش درمان سرلوحه کار قرار گرفت، در این زمینه خواستیم و توانستیم که وابستگی به سایر شهرهای استان را کاهش دهیم، امروز با داشتن دستگاه سیتیاسکن در شوشتر بخش زیادی از تشخیصهای بیماری کرونا بهسادگی انجام شد، این تشخیصهای فوری و سریع باعث شد تا مرگومیر در شوشتر به حداقل برسد.
نماینده مردم شوشتر و گتوند تاکید کرد: رشد بخش بهداشت و درمان شوشتر رشدی متوازن است، در این زمینه هم زیرساختهای رشد کرده و هم امکانات و ساختمانها، مثلاً در رشد در این حوزه دستگاه وجود است و پزشک هم موجود است، عدم وجود هرکدام از این دو باعث بروز مشکلات میشد.
وی به بازدید از دستگاههای جدید خریداریشده در این دانشکده اشاره کرد و عنوان کرد: تلاش زیادی شده است تا مشکلات در این زمینه کم و کمتر شود، مدیریت دانشکده علوم پزشکی شوشتر با تلاش در روزهای سخت کرونا ثابت کرده است که توسعه در این زمینه متوقف نشده و دانشکده روندی روبه رشد و روبهجلو را پی گرفته است.
*کاربردهای دستگاه لاپاروسکوپی
مدیر بیمارستان خاتمالانبیا شوشتر درزمینه بهکارگیری دستگاه لاپاروسکوپی اظهار داشت: که با کمک ابزار و لنزهای پیشرفته در این دستگاه انجام اعمال جراحی را بهوسیله دوربین و بر روی صفحه نمایشگر مخصوص ممکن میسازد که این مسئله کمک قابلتوجهی برای پزشکان جراح در انجام اعمال جراحی محسوب میشود.
حجت بااحمدی تاکید کرد: با استفاده از این دستگاه میتوان همه عملهای آندوسکوپی را انجام داد، همچنین در بعد تشخیصی، معاینه اندامهای زیر لاپاروسکوپی ازجمله آپاندیس، کبد، لوزالمعده، روده کوچک و بزرگ، معده، طحال،اندامهای تناسلی، تومورهای داخل بدن، وجود مایعات در حفره شکمی و ... نیز ازجمله امکانات این دستگاه پیشرفته است که بلافاصله پس از تشخیص، امکان شروع درمان را برای پزشک فراهم میکند.
وی عنوان کرد: مثلاً برای جراحی سرطان روده با روش معمولی باید یک هفته یا حتی بیشتر، در بیمارستان بمانید و بهبودی کلی 4 تا 8 هفته طول میکشد اما اگر جراحی لاپاراسکوپی انجام شود تنها دو سه شب در بیمارستان بستری است و ظرف دو تا سه هفته بهبود پیدا میکنید. همچنین هزینههای بیمارستان به علت کوتاهتر بودن مدت بستری، کمتر میشود.
مدیر بیمارستان خاتمالانبیا شوشتر تاکید کرد: در برخی از عملها، جراح دوربین و ابزار جراحی را از یک سوراخ در پوست وارد میکند بنابراین جای برش و زخم کمتر خواهد بود. در این روش کار برای جراح دشوار است چراکه ابزارهای جراحی خیلی به هم نزدیک هستند.