اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید هفته‌نامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار هفته‌نامه «شوشترنامه» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ هفته‌نامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار هفته‌نامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت هفته‌نامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار هفته‌نامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

تناقض به قیمت جان

نویسنده: مجتبی نارنج‌پور-روزنامه نگار و جامعه شناس| پس از بررسی‌ها و افزایش آمار رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر ابراز داشته است که شمار مبتلایان به کرونا در یک هفته گذشته در شوشتر رشد چشم‌گیری داشته است و به این دلیل شوشتر به وضعیت قرمز بازگشته است، وضعیتی که در کمتر از یک ماه پیش بو به سفید شدن گذشته بود.
حال دکتر مجتبی کلانتر در مصاحبه‌ای فوری اعلام داشته است که با فوت دو نفر در ۷۲ ساعت گذشته -72 ساعت منتهی ‌پیش از ظهر روز چهارشنبه- آمار جان باختگان این بیماری در شوشتر به ۱۰۳ نفر رسید و یکی دیگر از بیماران در شرایط حاد بیماری قرار دارد.
وی افزوده است که پیش از این هشدار داده بودیم که در صورت ادامه بی‌توجهی‌ها، روزهای مرگباری را پیش رو خواهیم داشت؛ این باور نادرست که اعلام وضعیت سفید در خوزستان به معنای پایان خطر کرونا است موجب کاهش شدید استفاده از ماسک در شوشتر شد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر همچنین تصریح کرده با هماهنگی فرماندار شهرستان در حال رایزنی برای بازگرداندن بخشی از محدودیت‌ها هستیم‌؛ با توجه به در پیش بودن فصل پاییز و شیوع بیماری آنفلوانزا ادامه بی‌توجهی‌ها ، شوشتر را در وضعیتی بسیار وخیم قرار می‌دهد. 
شرایط قرمز شدن یک منطقه در وزارت بهداشت مرگ یک نفر مرگ در 100 هزار نفر جمعیت است و این آمارها و رنگ بندی‌ها هر دو هفته یکبار تجدید نظر می‌شود، یعنی شوشتر با مرگ دو نفر در 72 ساعت حتی اگر وضعیت سفید هم داشته باشد یکباره قرمز می‌شود و تا دو هفته آینده نیز این شرایط پابرجاست.آن‌سوی شهر معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر در جلسه شورای آموزش‌وپرورش شهرستان ابراز داشت: در حال حاضر بیماران زیادی در بیمارستان بستری است، هشت نفر در بخش آی سی یو بستری‌شده‌اند و متأسفانه حال یک نفر هم به‌شدت وخیم است.نائب فدایی افزوده است: در بررسی‌های انجام‌شده در روزهای گذشته متوجه شده‌ایم که 54.5 درصد مدارس شهری و 39.36 درصد مدارس روستایی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده‌اند که به‌صورت میانگین کمتر از 50 درصد مدارس پروتکل‌ها را رعایت کرده و شرایط مناسبی داشته‌اند.وی ابراز داشته است؛ در بخش گندزدایی در مدارس شهری 63 درصد و مدارس روستایی 38 درصد، رعایت بهداشت در سرویس‌های بهداشتی و نظافت آن‌ها 53 درصد در مدارس شهری و 35.4 درصد در مدارس روستایی رعایت شده است.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر تاکید کرده است که در بازدیدهای انجام شده تنها 20 درصد مدارس در شهر و روستا بازدید شده است و این آمار متعلق به 20 درصد مدارس بازدید شده است.
وی عنوان کرده است؛ می‌دانیم آموزش‌وپرورش مشکلاتی دارد ولی چه اصراری است که مدارسی که حتی آب شرب و شست و شوی مستمر در اختیار ندارد دانش‌آموز به‌صورت حضوری در آن‌ها حاضر شود؟ در بررسی‌های انجام‌شده تنها 29.6 درصد مدارس روستایی آب شرب و شست و شوی مستمر در اختیار داشته‌اند که این مسئله برای خود مراقبتی در دوران کرونا بسیار خطرآفرین است.
فدایی افزوده است: در این زمینه تابع ستاد ملی کرونا، ستاد استانی و شهرستانی هستیم ولی آمارهای خود را اعلام می‌کنیم و از صحت آمار و بازرسی‌های خود دفاع می‌کنیم حال کسی قبول داشته باشد یا نداشته باشد.

*آمارهای دانشکده علوم پزشکی را اصلاً قبول نداریم
درحالی‌که بسیاری از خانواده‌ها از فرستادن دانش‌آموز خود به مدارس در شرایط کنونی خودداری کرده‌اند بازهم رئیس اداره آموزش‌وپرورش بر آموزش حضوری تاکید دارد و می‌گوید: آموزش حضوری است ولی اصراری به حضور دانش‌آموز نیست.
علیرضا معینی خاطرنشان می‌کند: آمارهای ارائه‌شده از سوی دانشکده علوم پزشکی شوشتر اصلاً قابل‌قبول نیست و این عدم پذیرش با حفظ احترام زیادی است که برای این دانشکده و فعالان در آن قائلم.
وی تاکید کرده است: معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر درباره فاصله‌گذاری اجتماعی برخی مسائل را مطرح کرده است، مصلا کلاسی که 30 نفر گنجایش داشته است و تنها با پنج نفر برگزارشده است را چطور نامناسب ارزیابی کرده‌اند، ما چنین بررسی‌ها و آمارهایی را قبول نداریم.
دبیر شورای آموزش و پرورش شوشتر افزوده است که بازدیدها را نمی‌توان به همه مراکز شهر و روستا بسط داد، چون واقعا مشت نمونه خروار نیست.

*آموزش مجازی در روستاها امکان‌پذیر نیست
روستاهای شهرستان شوشتر هم ازنظر اینترنت و هم ازنظر محرومیت پاسخگوی آموزش مجازی نیستند، این مسئله را بخشدار مرکزی شوشتر در جلسه شورای آموزش‌وپرورش عنوان کرد و افزود: حداقل 30 درصد خانواده‌های روستایی فاقد امکانات ارتباطی هستند.رضا استکی افزوده است: این مشکل باعث می‌شود که امکان بهره‌مندی از آموزش مجازی در روستاها بسیار کم باشد و بار سنگین بر دوش آموزش حضوری است.
وی با اشاره به وضعیت مدارس روستایی تاکید کرده است، مدارس روستایی، زیرساخت‌های روستایی و صدالبته توانمندی وسائل ارتباطی خانواده‌ها محدودیت‌های جدی برای آموزش مجازی ایجاد کرده است.
این چالش را باید در کنار نبود نیروی خدماتی در مدارس روستایی، نبود امکانات تنظیف و ضدعفونی‌کننده در این مدارس و کمبود شدید امکانات در این آموزشگاه‌ها گذاشت و مخاطراتی که برای دانش‌آموزان و معلمان بوجود می‌آید تاحد زیادی تصمیم‌گیری را دراین‌باره سخت می‌کند.

*هیچ اجباری برای حضور دانش‌آموزان نیست
فرماندار شوشتر در جلسه شورای آموزش‌وپرورش ابراز داشته است که هیچ اجباری برای حضور دانش‌آموزان در مدارس وجود ندارد و اختیار این موضوع کاملاً بر عهده خانواده‌ها است.حسین پنبه‌دانه‌پور اظهار داشته است، روزهای اخیر با توجه به بررسی‌های صورت گرفته و قرار گرفتن شهرستان در وضعیت قرمز از لحاظ ویروس کرونا، باید حداکثر احتیاط را در خصوص حفظ سلامت دانش‌آموزان به کار ببریم.
این مقام مسئول با اشاره به بازدید‌های انجام‌شده شخصی و بدون اطلاع قبلی از مدارس شهرستان شوشتر عنوان کرده است، در بازدیدها نه آمارهای جناب معینی را دیدم و نه موارد دانشکده علوم پزشکی را، نه وضعیت آن‌طوری است که علوم پزشکی می‌گوید –منظور وضعیت آماری و عدم رعایت پروتکل‌ها است- و نه آنظوری است که آموزش‌وپرورش ادعا دارد-منظور رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در مدارس شهری و روستایی است-
وی تاکید کرده است، ضمن اینکه تمام تلاش‌ خود را برای ایجاد شرایط سالم و ایمن در محل مدارس انجام می‌دهیم، هیچ اجباری برای حضور دانش‌آموزان در مدارس نداریم.، چرا که سلامت فرزندانمان بر هر مسئله دیگری اولویت دارد، ولی باید مسئله تعلیم و تربیت و تحصیل نیز موردتوجه باشد.
وی با اشاره به به‌کارگیری آموزش مجازی خاطرنشان کرد: سیستمی که در حال حاضر برای آموزش مطرح است، هم نوین و هم غیرمترقبه است که در خصوص آن چاره‌ای جز این روش نیست، چرا که نمی‌توان سلامت و تحصیل را فدای یکدیگر کرد، بلکه باید با شرایط جدید این دو موضوع مهم را مدنظر قرار دهیم.رئیس شورای آموزش و پرورش شهرستان شوشتر تصریح کرده است؛ معذوریت‌های مالی را در محیط‌های آموزشی می‌دانیم، بنابراین از خیرین بزرگوار شهرستان مانند همیشه طلب یاری می‌کنیم، که در حد توان برای تهیه مواد شوینده و حتی‌المقدور ماسک جهت استفاده در مدارس، مجموعه آموزش و پرورش را یاری کنند؛ بخشداران نیز دهیاران روستاها را مجاب کنند تا از اعتبارات دهیاری‌ها برای تأمین ماسک و مواد شوینده مدارس در روستاها اقدام کنند.پنبه‌دانه‌پور گفته است؛ مطمئناً نگرانی مدیران و آموزگاران در مدارس برای سلامت دانش‌آموزان در خصوص شیوع ویروس کرونا، کمتر از خانواده‌ها نیست و تلاش همه عزیزان بر ایجاد فضایی امن و سالم جهت حضور فرزندانمان در مدارس خواهد بود.
در ساعات پایانی ارسال این گزارش در پیام ارسالی بر آموزش حضوری در مدارس توسط اداره آموزش و پرورش تاکید شد، حال باید به مصوبه روز نخست تصمیم‌گیری درباره آموزش سال تحصیلی جدید در ستاد ملی کرونا توجه داشت که در مناطقی که وضعیت کرونا قرمز باشد باید آموزش غیرحضوری باشد ولی متاسفانه چرا در شهرستان شوشتر بر آموزش حضوری تاکید می‌شود اصلاً مشخص نیست.این تناقض تنها به قیمت جان تمام می‌شود، ولی آن روز دیگر کسی استدلال‌ها و تفسیرهای به رأی از آمارها را نمی‌پذیرد؛ فرماندار شوشتر با اشراف کامل بر مسائل تصمیم نهایی را در زمینه آموزش و پرورش، حضور در کلاس‌های درس و ... را می‌گیرد و در این زمینه قطعا صحیح‌ترین تصمیم اتخاذ خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
بالای صفحه